VCA Basisveiligheid - VOL -VIL VCU in-company training

Inleiding

De Cursus Basis Veiligheid (VCA ) is door IMR training ontwikkeld op basis van de eindtermen zoals deze zijn vastgesteld door SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid), ECABO en Centraal College van Deskundigen. De Cursus (training) Basisveiligheid VCA is bestemd voor operationele medewerkers in verschillende branches (bouw, installatie, petrochemische industrie e.d.). Wanneer u een groter aantal medewerkers in dienst heeft die moeten worden aangemeld voor de training VCA Basisveiligheid is het mogelijk dat IMR training de cursus bij uw bedrijf (of op een door u aangewezen locatie) organiseert. De indeling van het cursusprogramma wordt in overleg met u vastgesteld. Zo is het mogelijk om de cursus in 2 dagen te geven (overdag) of in 4 dagdelen (overdag of ’s avonds).

Cursusprogramma

De cursus bevat de volgende modulen:

 1. Arbeidsomstandigheden en wetgeving
 2. Risico's en beheersmaatregelen
 3. Gevaarlijke stoffen
 4. Brand en explosiegevaar
 5. Besloten ruimten
 6. Gereedschappen en machines
 7. Hijsen, tillen, dragen, struikelen, uitglijden, vallen
 8. Werken op hoogte
 9. Lassen
 10. Persoonlijke beschermingsmiddelen

Met behulp van mondelinge en visuele presentatietechnieken zal de docent zo duidelijk mogelijk de verschillende modulen en de daarin opgenomen paragrafen stapsgewijs bespreken en toelichten. Verder wordt tijdens de training veel aandacht besteed aan het oefenen van examenvragen, zodat de deelnemers vertrouwd raken met de manier waarop de lesstof tijdens het examen zal worden getoetst.
Alle cursusmaterialen zijn bij de prijs inbegrepen.

VCA Examen

Na afronding van de cursus zullen de cursisten het examen afleggen. Tijdens dit examen, dat door een onafhankelijk en door een ECABO erkend exameninstituut wordt afgenomen, worden aan de cursist 40 meerkeuzen vragen voorgelegd. Bij goed gevolg wordt aan elke cursist het Diploma Basisveiligheid uitgereikt. Deze heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Duur

De training duurt 4 dagdelen en wordt afgesloten met het VCA erkende examen.

Locatie

De locatie wordt in overleg met u vastgesteld.

Informatie

Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden van een in-company VCA- training, dan verzoeken wij om telefonisch met ons contact op te nemen.

U kunt ook het contactformulier op onze website invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Terug

Overzicht

OmschrijvingVCA Basisveiligheid - VOL -VIL VCU in-company training
KostenOp aanvraag
Opmerkingen
 • Indeling van de training in overleg
 • Inclusief cursusmateriaal, erkend VCA examen
 • Inclusief certificaat en pasje
aanmelden
Bratpack – The Online Performers